Farmárska nedeľa
Fond na podporu umenia

1318-2018 700 rokov prvej písomnej správy Levický hrad
1318-2018 700 rokov prvej písomnej správy Levický hrad aj na Facebooku


zbornik
 
MEDIÁLNI PARTNERI:

LEVICKÁ TELEVÍZIA

LEVICEONLINE

SLOVENSKÁ BRÁNA

MY TÝŽDEŇ NA POHRONÍ

POKLADY KRAJA:

Poklady kraja

Oblastnej organizácie cestovného ruchu Tekov

Utasítások a szerzőknek

     Az írásokat MS Word formában kérjük elkészíteni. A tanulmány elfogadásáról a szerkesztőbizottság dönt, amely fenntartja magának a döntés jogát – az írás lerövidístésével ill. hosszabb változatának közlésével kapcsolatban. A tanulmányokat szlovák, cseh vagy valamely világnyelven (angol, német) lehet elkészíteni. Idegen nyelv esetén (a cseh kivételével) szükséges egy szlovák nyelvű hosszabb összefoglalás.
     Minden írásnak találó címe kell, hogy legyen, alatta a szerző neve (titulus nélkül), a név alatt lakhelye, címe - e-maila. Ha társszerzők is vannak, azok címét is fel kell tüntetni. Ezt követi az absztrakt ( maximum 100 szó) és a Key words (maximálisan 10 szó). A írás szerkezete jellegétől függ. Idézetek esetében és a felhasznált irodalom jegyzékénél az érvényes normákat kell figyelembe venni (könyvidézetek, fejezetek, folyóiratok cikkei, kéziratok felhasználásakor).
     Az írásokat a szerkesztőségnek elektronikus formában kell elküldeni diszkétán, CD, vagy elektronikus postán. A mellékletet (képek, grafikonak, diagrammák, stb.) külön vagy a szövegbe dolgozva kell elkészíteni. Tartalmazniuk kell a megfelelő aluliratot is. A fényképeket a legmegfelelőbb jpg, ill. tiff formátumban mellékelni. A szerkesztőség indokolt esetben (pl. nem elég éles fénykép, kontraszt-hibás fotó, rossz minőségű rajz, stb.) a nem megfelelő mellékletet kiiktathatja, vagy a szerzőt felkérheti jobb minőségű melléklet elküldésére.
     Az eredeti szakdolgozatokat és tanulmányokat, amelyek gyűjteményegyüttest dolgoznak fel oponens láttamoz, amelyet a kiadó (Tekovské múzeum) biztosít a szekesztőbizottság közvetítésével. A javításokat a szerzők végzik el (a recenzens megjegyzései és a kiadóbizottság ajánlata szerint ) meghatározott időpontban a kézbesítís után.
     Az írások nincsenek honorálva. A szerzők 1 darab szerzői lenyomatot, valamint írásuk elektronikus változatát (pdf) kapják kézhez.
© 2006-2018 TEKOVSKÉ MÚZEUM v Leviciach,       Počet návštevníkov od 1.1.2008: